Ultraljud

Idag är jag i v 27+3 och det var dags för ett nytt ultraljud. Felix följde med mig idag. Allt såg bara bra ut. Sprattlet är verkligen ett litet sprattel och ville absolut inte ligga stilla eller lägga sig så att det var någon idé att printa ut en bild. Vikten uppskattades till 986g, vilket är ca 10-12% mindre än medelkurvan, men ändå inom det som anses normalt. Och flödet i navelsträngen såg lysande ut.

Sjukskriven och snart medicinfri

Eller medicinfri kanske inte är rätt ord, men om två veckor är jag utan Sertralinet i allafall. Nertrappning påbörjas idag och ska pågå i 14 dagar. Lite skrämmande känns det.

Fogarna blir inte direkt bättre, utan snarare sämre och sämre. Så jag är just sjukskriven på heltid några dagar, också ska jag träffa min läkare på spec mvc i morgon. Vi får se vad hon säger, men enligt min läkare på vc som jag träffade idag, så borde jag fortsätta vara sjukskriven på heltid. Det med tanke på hur svårt jag har att röra mig. Jag har i allafall lagt upp en mental plan för hur jag ska hantera en eventuell heltidssjukskrivning.

Skrika och svära

Lite så känner jag nu. Skrika och svära. Visserligen så var det väl väntat. Fog-kollaps. Kryckorna är nog nära nu.

Magbild idag v 26+1


Också börjar...

...fogarna krångla. :-( Lite minigolf med familjen, resulterade i en kväll i liggande läge pga onda fogar. Jag hoppas att det har gett med sig till i morgon, annars vete tusan hur det ska gå att jobba...

Dagens bästa

Jag har genom mina graviditeter så ofta fått kommentarer om min mage i stil med att "Oj, vad stor du är!", "Är du säker på att det verkligen bara är en?" osv. Idag fick jag en kommentar av bvc-sköterskan, som jag passade på att prata med när jag ändå var på familjecentralen hos min barnmorska. Och när jag skulle gå därifrån så sa hon; "Vilken väldigt fin mage du har! Så där lagom rund och fin." Och det var dagens bästa för mig. :-)

Dagens bm-besök

Allt såg bara bra ut. :-)

Blodtryck; 120/65
Urin; u.a.
Hb; 127
Socker; 5,3 (direkt efter frukost)
Fosterljud; 150 slag/minut (men det var väldigt svårt att mäta då krabaten envisades med att sprattla runt hela tiden)
Sf-mått; 25 cm (en liten bit över medelkurvan, men jag brukar ligga högt, troligen pga att jag har mycket fostervatten. Jag har i allafall haft mycket vatten alla andra gånger)
Vikt; +2kg sen förra gången (+7kg totalt)

Då jag är en del trött så tog hon även ett annat prov för att mäta järnvärde, det får jag svar på i morgon (om det är dåligt).

Nästa besök blir den 30 augusti.

RSS 2.0