V 24+0

24 fulla veckor. Det känns bra. Ännu bättre kändes det när jag ställde mig på vågen i morse och den bara visar +7 kg sen jag testade positivt (+5 kg sen inskrivningen). Med de andra barnen har jag totalt gått upp 18, 18 och 13 kg. När jag gick upp 13 hade jag vid den här tiden gått upp 9 kg. Så jag ligger under det, och det känns väldigt bra. :-)

564g guldklimp

Idag har det varit nytt ultraljud och även en viktskattning av Krabaten. Uppskattningsvis är han ca 4% mindre än förväntat, men det är så lite att det är inom felmarginalen. Det var en väldigt livlig Krabat som visade upp sig, och Nellie som följde med, satt mest och fnissade åt alla snurrar och sparkar. Nästa ul blir om 3½ vecka.

Imorgon är det dags igen

13.30 är det ultraljud igen. Lite nervöst känns det, fast jag känner så mycket rörelser. Det ska i allafall bli spännande att få veta ungefär vad krabaten väger, då det ska göras en viktskattning också.

Också en till

Då halsbrännan höll på att döda mig (satt uppe till 02.15 i natt och drack mjölk innan det gav sig så att jag kunde somna) så har jag nu idag utvidgat min medicindos med ytterligare en. Gaviscon. Maken fick rådfråga apotekspersonalen som fick knappa in det jag äter och sen jämföra med vad som funkar både tillsammans med det och även också när man är gravid. Det var inte så lätt tydligen, men Gaviscon ska funka. Hoppas det funkar på halsbrännan också. Annars kommer jag att förvandlas till en eldsprutande drake, misstänker jag.

Dagens mage

Idag är jag i vecka 22+4 och magen börjar bli stor.


Nu är det full fart i magen!

Den inneboende sparkar för fullt och nu har även Nellie och Felix fått känna sparkar. Jag känner rörelser många gånger per dag och det är jättekul. Men jag undrar lite hur vild denna bebis kommer att bli...

Kännbara sparkar

Alltså kännbara som i utanpå. Jag har ju känt dem inuti länge, men nu har både maken och Minea känt sparkar utanpå magen. Minea såg jätterädd ut och ryckte undan handen. :-D Men sen klappade hon försiktigt på magen och pratade med bebisen. :-) Hoppas att Nellie och Felix snart kan få känna dem också.

Magen v20+1

Vi fotar ju min mage var fjärde vecka, det har vi gjort alla graviditeter. Så här ser jag ut idag i vecka 20+1;


Tydligen är det v19+6 idag

Nyss hemkommen från spec mvc och ett nytt ultraljud. Jag som trodde jag var i v 19+5, blev lite överraskad när hon sa att jag enligt dateringen är 19+6. Skönt att ha snurrat till det åt det hållet. Det hade varit jobbigare att ha tappat en dag. :-)

Minea satt som ett litet ljus och tittade på ultraljudsskärmen. Spännande värre! När hon sen fick två bilder på bebisen, så visste lyckan inga gränser. Hon har sjungit om att hon ska bli storasyster halva vägen hem.

För övrigt så visade Sprattlet underredet väldigt tydligt idag, så det är nog ingen tvekan om vilken sort vi väntar. :-)

En hyfsad profilbild

En bild med 3D eller 4D eller vad det heter. Läkaren använde det för att kolla flödet i navelsträngen, vvilket såg bara bra ut. Hon kollade även sa att navelsträngen inte ligger runt halsen, vilket den inte gör. På bilden syns att den som ligger över axeln.

Nästa koll på spec mvc blir om 4 veckor. Då är det nytt läkarbesök, ultraljud coh troligen en viktskattning. Och som vanligt så får jag komma in tidigare och göra en snabb koll, ifall jag är orolig.

v19+5

Idag hade jag ett nytt bm-besök. Det var inte min vanliga bm, då hon har semester, men jag har träffat denna andra förut också. Minea fick följa med då hon har sommarlov och är hemma med mig.

Vikt; +2kg (totalt +5kg)
Hb; 128
Socker; 4,2
Blodtryck; 119/72
Fosterljud; 158 (en väldigt vaken och aktiv bebis som roade sig med att sparka på apparaten gång på gång)

Minea tyckte det var oerhört spännande att få höra bebisens hjärta slå. Och senare idag blir det förhoppningsvis ännu mer spännande för henne, för då ska jag på spec mvc för läkarbesök och troligen ett nytt ultraljud.

RSS 2.0